Actualiteit

Aanvang jeugdtrainingen seizoen 2014/2015

26-07-2014:

De eerste trainingen voor het nieuwe seizoen zullen plaatsvinden volgens onderstaand schema:

A1dinsdag 12 augustus 19:00
B1maandag 25 augustus 19:00
C-selectiemaandag 11 augustus 19:00
D1zaterdag 23 augustus 10:00
D2zaterdag 23 augustus 10:00
E1/E2dinsdag 26 augustus 18:00
E3/E4dinsdag 2 september 18:00
F1/F2dinsdag 2 september 18:00
Overige teams vanaf maandag 1 september
volgens trainingsschema

Klik hier voor het volledige trainingsschema.Standaardteams starten competitie met een uitwedstrijd

18-07-2014:

De KNVB heeft op 18 mei het speelschema en de nummering van de alle teams bekend gemaakt. Zaterdag-1 start op 6 september met een uitwedstrijd tegen Excelsior R. Het vlaggenschip van de zondag gaat een dag later op bezoek bij cvv Zwervers. Beide teams starten dus met een interessante tegenstander.
Binnenkort zal de indeling van alle Poortugaal teams bekend worden gemaakt via de website. Kan je hierop niet wachten? Ga dan naar de
KNVB-site.Albrandswaardtoernooi - 12 en 16 augustus 2014

18-07-2014:

In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen wordt al weer een aantal jaren het Albrandswaardtoernooi gespeeld. Daarin komen de eerste elftallen van de clubs uit Poortugaal en Rhoon tegen elkaar uit. Naast de eer is er ook een mooie prijs te winnen, namelijk de Wout Dijkhuizen bokaal.
Op dinsdag 12 augustus as. wordt op het complex van vv Rhoon in poules gestreden. De nummers een, twee en drie uit de poules spelen op zaterdag 16 augustus bij Oude Maas tegen elkaar de finales. Tijdens de loting die op zaterdag 4 januari jl. heeft plaatsgevonden, is de volgende poule-indeling tevoorschijn gekomen:
Poule A: v.v.Rhoon, Oude Maas en WCR (za)
Poule B: WCR (zo), PSV Poortugaal (za) en PSV Poortugaal (zo)

ProgrammaboekjeWK-pool PSVPoortugaal: En de winnaar is ...

14-07-2014:

Het WK zit er weer op en Nederland heeft een zeer verdienstelijke 3e plaats gehaald. Wie had dit 2 maanden geleden gedacht? Je zou toch wel een rasoptimist geweest moeten zijn om dit te voorspellen. Toch waren er mensen die een zodanige glazen bol hadden dat zij dit aan zagen komen. Jordi Dirven was/is er zo één. Met name in de knockout-fase voerde hij lange tijd de ranglijst aan van de PSV Poortugaal WK-pool. Ook na de halve finales had hij het beste zicht op de eeuwige roem. Het mocht echter voor hem niet zo zijn. Nu de kruitdampen zijn opgetrokken kunnen we vaststellen dat Jordi een mooie 2e plaats heeft gehaald. Winnaar is "MikeBoy" geworden. Waar die vandaan gekomen is, is volstrekt onduidelijk. Het heeft er alle schijn van dat de FIFA ook in dit geval de uitslag heeft willen beïnvloeden. In de afgelopen weken was hij namelijk geen moment in beeld om de poule te winnen, maar opeens is hij er. Met 755 punten is hij niet alleen eerste in de PSV Poortugaal-poule, maar tevens bezet hij de 30e plaats in het over-all klassement van alle deelnemers (meer dan 24.000 deelnemers). Een prachtig resultaat.
Hoe het ook zij, MikeBoy is de winnaar van de PSV Poortugaal-poule. Van harte gefeliciteerd. De eeuwige roem is voor jou.Johan Wouters keeperstrainer zaterdagselectie

04-07-2014:

Johan Wouters is terug op het oude nest. Johan zal in het seizoen 2014-2015 de training van de zaterdagkeepers op zich nemen. Tevens wordt hij assistent van Gilbert de Wildt.
Met de komst van Johan is de begeleidingsstaf voor de zaterdagselectie compleet.Indelingen 1e elftallen bekend

02-07-2014:

De KNVB heeft op 1 juli jl. de nieuwe indelingen voor de standaardteams bekend gemaakt. Sommige jaren kan je op voorhand nagenoeg voorspellen hoe de indeling in elkaar zit, maar dit jaar was het koffiedik kijken omdat de KNVB de districtsgrenzen heeft losgelaten. Voor zowel zondag-1 als zaterdag-1 kwamen er dan ook wat konijnen uit de hoge hoed van de competitieleiders.
Bij de zondagtak was de voorspelling het eenvoudigst. In West-2 is er immers maar 1 1e klasse, maar daarvoor kwamen wel 16 ploegen in aanmerking. Ervan uitgaande dat IFC vanuit Zuid-1 zou worden toegevoegd, was het de vraag welke 2 ploegen er moesten uitwijken naar West-1? Daarvoor kwamen in aanmerking Alphense Boys, Woerden, SJC en Boshuizen. Het werden er uiteindelijk 3, want als niet verwacht konijn werd vanuit Zuid-1 ook nog eens Goes toegevoegd. Alphense Boys, Woerden en SJC spelen daardoor volgend jaar in West-1.
De indeling voor de 1e klasse B ziet er daardoor als volgt uit:
Boshuizen (Leiden)Olympia (Gouda)
GDA (Den Haag)PSV Poortugaal
GoesRKAVV (Leidschendam)
HMSH (Den Haag)VELO (Wateringen)
IFC (Hendrik-Ido-Ambacht)Wateringse Veld (oud GONA) (Den Haag)
Kocatepe (Rotterdam)XerxesDZB (Rotterdam)
Nieuwerkerk (aan den IJssel)cvv Zwervers (Capelle a/d IJssel)

Bij de zaterdagtak was de voorspelling minder eenvoudig. Zouden alle eilandploegen bij elkaar ingedeeld worden? En hoe zat het met Feyenoord. Met de Rotterdammers in de afdeling speel je op voorhand opnieuw voor de kruimels. Het kon alle kanten op. De KNVB maakte daar dankbaar gebruik van. Alle ploegen uit Goeree-Overflakkee werden in Zuid-1 ingedeeld. Daaraan werden ook nog eens Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis toegevoegd, terwijl Vlotbrug in West-2 bleef. Hoezo: Zo kort mogelijke reisafstanden? Zaterdag-1 werd samen met Rhoon en Rijnmond HS in de afdeling boven de Nieuwe Waterweg (3e klasse C) geplaatst. Verrassend maar op voorhand een leuke afdeling waarin kansen liggen. Zeker met een hoofdtrainer die uit Vlaardingen komt en alle ploegen kent.
De indeling voor de 3e klasse C ziet er als volgt uit:
CION (Vlaardingen)Rijnmond HS (Hoogvliet)
Excelsior R (Rotterdam)Rozenburg
Leonidas (Rotterdam)SVS (Capelle ad IJssel)
Maense (Vlaardingen)Victoria '04 (Vlaardingen)
PPSC (Schiedam)Vlotbrug (Hellevoetsluis)
PSV PoortugaalZestienhoven (Rotterdam)
RhoonKethel Spaland (Schiedam)

Tot slot werd ook nog de bekerindeling voor Hoofdklassers en 1e klassers bekend gemaakt. Zondag-1 treft daarin 2 zaterdag verenigingen (hoofdklasser Spijkenisse en 1e klasser Benschop) en zondag 1e klasser Woerden.
De wedstrijdindeling wordt 11 juli 2014 bekend gemaakt.Sluiting kantine

22-06-2014:

Het seizoen zit er definitief op. De eerste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn echter al weer gestart. Voor de barbezetting is het een lang seizoen geweest en onze barmensen gaan dan ook van een verdiende vakantie genieten. Een en ander houdt in dat donderdag 26 juni de kantine voor de laatste keer open zal zijn. Daarna zijn de deuren gesloten tot eind juli.
PSV Poortugaal wenst iedereen een zeer prettige vakantie. Graag zien we iedereen weer gezond en gebruind terug in het nieuwe seizoen.Poortwachters met pensioen

22-06-2014:

Op de Familiedag speelden een groot aantal spelers van de Poortwachters hun laatste wedstrijd. De jaren gaan steeds meer tellen (Leo wordt zelfs over enkele maanden opa) en de spieren worden steeds strammer. Om die reden hebben 7 Poortwachers besloten hun schoenen aan de wilgen te hangen. Van deze spelers zijn er 3 die reeds vanaf het begin van het veteranenvoetbal (12 jaar geleden) hebben meegedaan. Een en ander betekent niet dat het team "Poortwachters" gaat verdwijnen. Enkele jonge goden hebben zich aangemeld om de overgebleven spelers te komen steunen. Onderstaand de foto van het team zoals dat op de Familiedag aantrad tijdens de strijd om de Veteranenbeker.Kick-Off Seizoen 2014-2015 Excelsior R. rond eerste training op zaterdag 28 juni

21-06-2014:

De selectie van Excelsior voor het seizoen 2014-2015 staat op zaterdag 28 juni a.s. voor het eerst op het nieuwe kunstgrasveld van Stadion Woudestein. Dan staat de eerste training voor het seizoen 2014-2015 op het programma, een seizoen waarin Excelsior voor het eerst sinds twee jaar weer in de Eredivisie zal uitkomen. Deze Kick-Off Seizoen 2014-2015 wordt omlijst met verschillende activiteiten op het veld en in Stadion Woudestein.
Excelsior zal deze zomer geen aparte open dag houden. De club heeft in plaats daarvan gekozen voor een bijzondere Kick-Off van het seizoen 2014-2015 rond de eerste training op zaterdag 28 juni. De training zal rond 11.00 uur aanvangen. Kort daarvoor worden de selectie en staf voor het nieuwe seizoen aan de toeschouwers voorgesteld. Tot 12.00 uur zal de selectie onder leiding van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen de eerste training afwerken op het nieuwe kunstgrasveld van Stadion Woudestein. Na de training wordt het veld omgebouwd voor de opgekomen supporters. Zij kunnen vanaf ongeveer 12.00 uur deelnemen aan een Excelsior Clinic, terwijl op een ander deel van het veld een springkussen wordt neergezet, een voetbalboarding en een stormbaan. Vanaf 12.30 uur begeven de selectiespelers en leden van de staf zich onder het publiek om op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Rond het supportershome wordt een terras ingericht. Een DJ zorgt voor de muzikale omlijsting, terwijl u voor een hapje en een drankje terecht kunt in het supportershome, dat vanaf 9.30 uur geopend zal zijn. De eerste 500 supporters die een drankje kopen in het supportershome krijgen gratis een unieke bewaarbeker met foto van de promotie van 18 mei 2014. Deze actie wordt mogelijk gemaakt door BeGlobal Promotions, Brasserie Woudestein, Excelsior4All en de supportersvereniging Pro Excelsior. BeGlobal Promotions wordt deze ochtend gepresenteerd als de nieuwe merchandisepartner van SBV Excelsior. Naast enkele nieuwe fanartikelen wordt een uniek retroshirt gepresenteerd dat tijdens deze dag voor het eerst te koop zal zijn. Ook wordt de nieuwe online webshop gepresenteerd, waarin SBV Excelsior en BeGlobal Promotions merchandise online gaan verkopen. De supportersvereniging verzorgt zoals altijd de verkoop van fanartikelen in de fanshop. Rond het veld zullen ook verschillende stands staan, waar de fans onder meer op de foto kunnen met de Gouden Stier, de prijs die Excelsior kreeg na de promotie naar de Eredivisie. Uiteraard kan tijdens deze Kick-Off ook de seizoenkaart voor het nieuwe seizoen worden verlengd en/of aangevraagd. Supporters die zich via de aankoop van een seizoenkaart aansluiten bij de #excelsiorfamilie krijgen tevens een plek op de zogenaamde wall of fans die in Stadion Woudestein komt te hangen. De Kick-Off Seizoen 2014-2015 duurt tot 14.00 uur en de entree in Stadion Woudestein is gratis!Spelregelbewijs voor 2e jaars B-spelers

20-06-2014:

Mag je direct uit een aftrap (bal maar één keer raken) scoren? (Ja dus)
Kan je buitenspel staan bij een doelschop ? (Nee dus)
Wanneer kan de scheidsrechter jou een gele of rode kaart geven ?
De KNVB stelt het komend seizoen het behalen van een "spelregelbewijs" verplicht voor alle tweedejaars B-spelers. Dat zijn dus alle spelers, zowel meisjes als jongens, die in 1998 zijn geboren.
Wij verwachten dat in de volgende jaren de verplichting naar andere categorieën spelers zal worden uitgebreid. Het is dus ook voor andere spelers nuttig om hier aandachtig kennis van te nemen.

Het behalen van het spelregelbewijs gaat in 5 stappen.
Ten eerste ga jij jezelf voorbereiden via de website
www.voetbalmasterz.nl. Je kan daar voor 20 verschillende soorten spelsituaties de regels nalezen en oefenvragen maken.
Ten tweede: Wanneer jij denkt voldoende voorbereid te zijn, vraag je aan de club om jou een activeringscode te geven.
Ten derde: Met de activeringscode meldt jij je aan op de website www.voetbalmasterz.nl en activeer je jouw account.
Ten vierde: Je doorloopt eerst de 5 oefenstadia. Nadat je deze allen succesvol hebt afgerond;
Ten vijfde: Voer je de eindtoets uit. Natuurlijk zorg je dat je in één keer slaagt. Maar je mag het (op dit moment twee keer) herkansen.

De club kan de voortgang van de spelers volgen. Wij hebben gezorgd dat wij nu al activeringscodes kunnen uitgeven. Jij kan dus de periode zonder voetbal (en ook zonder school) gebruiken om je volledig op de spelregels te concentreren.
Begin volgend seizoen zullen wij een bijeenkomst organiseren om alles nog eens op een rijtje te zetten. Vragen hierover of het aanvragen van een activeringscode kan je stellen via secretaris-abjeugd@psvpoortugaal.nl of via psv-abcoordinator@live.nl.

Veel succes.Herauten Kampioen 2013/2014 7 tegen 7

20-06-2014:

Donderdag 19 juni is de laatste wedstrijd voor dit seizoen gespeeld. Zoals eigenlijk al een week eerder bekend was, zijn de Herauten voor de vierde keer op rij kampioen geworden. Mannen van harte gefeliciteerd.
Wie gaan de Herauten volgend seizoen van de 5e titel afhouden? De Poortwachters in ieder geval niet. Na jarenlange trouwe dienst stoppen zij ermee. Sommige spelers zijn er vanaf het begin bij geweest (kan je nagaan hoe oud ze al zijn). Mannen bedankt voor jullie inzet en deelname al die jaren.
In poule B zijn de Burgers onder de inspirende leiding van Mike Obiku 1e geworden. Mannen gefeliciteerd, een hele knappe prestatie.
Volgend seizoen gaan we weer verder met 11 teams. Er komt een nieuw team rondom de jonge poortwachters die wel doorgaan. Jullie krijgen nog bericht hierover.

Met vriendelijke groet,
Bas SluymersPSV Poortugaal kleurt oranje

16-06-2014:

Op vrijdag 13 juni (hoe verzin je het!!) werd dankzij hoofdsponsor Intratuin Rhoon de traditionele haringparty gehouden. Oorspronkelijk was er nog een afweging om het een week later te doen, vanwege de wedstrijd van Oranje tegen Spanje, maar uiteindelijk werd besloten om het ene evenement te combineren met het andere. Het bleek een schot in de roos. De kantine was omgetoverd in oranje en nagenoeg alle aanwezigen waren passend gekleed en genoten met volle happen en teugen van de overheerlijke haringen. Club van 100 voorzitter Mario van Klei had voor de organisatie van de avond een blinde voetbalpool in het leven geroepen, waar grif op werd ingeschreven. "Wij waren uitgegaan van uitslagen oplopend tot 4-4, maar deze monsterscore hadden wij in onze stoutste dromen niet verwacht", zei hij euforisch na de historische 5-1 overwinning van Nederland tegen Spanje. De kantine puilde uit en het feest kon los, nadat het eindsignaal had geklonken. Onderstaand wat foto's van de kantine tijdens de wedstrijd.Zaterdag-1 schrijft een nieuw hoofdstuk in PSV Poortugaal annalen

08-06-2014:

Op zaterdag 7 juni wist Zaterdag-1 geschiedenis te schrijven door voor het eerst in het PSV Poortugaal-bestaan te promoveren naar de 3e klasse van het zaterdagvoetbal. Een nieuw hoofdstuk kan dus worden toegevoegd aan de rijke annalen van de club.
Andre Linger legde de basis voor dit hoofdstuk. Vanaf het seizoen 2010-2011 wist het team zich alle seizoenen te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Steeds lukte het echter niet. Gilbert de Wildt bouwde verder op de fundamenten van Andre en dit seizoen leek het ook moeilijk te worden. Het in de 4e klasse gestartte Feijenoord was immers de gedoodverfde kampioen en maakte dit ook waar. Wat overbleef waren de kruimels. Zaterdag-1 was bij de afsluiting van de reguliere competitie de "best of the rest", maar stond nog steeds met lege handen. Na duidelijke overwinningen op Flakkee was GOZ in de nacompetitie de laatste klip die gerond moest worden. Dat zou niet gemakkelijk worden want in de competitie hadden we het ook moeilijk tegen deze ploeg, die gaandeweg de competitie in een flow gekomen was en terecht de 3e periode wist te winnen. Na een 2-0 overwinning in de uitwedstrijd leek de promotie een kwestie van uitspelen van de laatste wedstrijd, maar GOZ dacht daar duidelijk anders over. Na een prima start van de geelzwarten was het bij de eerste de beste GOZ-aanval (8e minuut!!) ineens 0-1. De schrik sloeg in de benen en Poortugaal wankelde. Toen Koen van de Ende in de 32e minuut de bal "in een tijd" op de lat kogelde, kropen de geelzwarten door het oog van de naald. Het was de laatste stuiptrekking van GOZ. Vincent Kleijnendorst kogelde in de 41e minuut een door scheidsrechter Van Egmond toegekende vrije trap keihard tegen het net achter Martijn Krediet. De "dwarrel" die Vincent afvuurde, was de GOZ-doelman veel te machtig. Nog geen minuut later stond Vincent aan de basis van de 2e Poortugaalse treffer. Bij zijn voorzet werd Marvin Bos op onreglementaire wijze tegen de grond gewerkt. Omdat het binnen de beruchte lijnen was, twijfelde de leidsman geen moment: Rode kaart GOZ en een kalktrap. Marvin nam de pingel zelf en bracht zijn ploeg daarmee op een 2-1 voorsprong die in de 2e helft geen moment meer in gevaar kwam. De vele toeschouwers konden na afloop dan ook getuige zijn van de promotie van PSV Poortugaal zaterdag naar de 3e klasse. De status van "best of the rest" is waargemaakt.

Onderstaand enkele foto's.Nieuws van de bestuurstafel

04-06-2014:

In de bestuursvergadering van 2 juni zijn de onderstaande punten aan de orde gekomen, die het bestuur graag wil delen:
1.Vanaf het komend seizoen zijn de aanvoerders van onze seniorenelftallen het aanspreekpunt wat betreft de gang van zaken binnen en rondom hun team.
2.De Normen & Waarden-commissie zal aan het begin van het nieuwe seizoen benoemd worden. Op dit moment worden voorbereidende gesprekken gevoerd met de leden die zich voor deze commissie aangemeld hebben.
3.Binnen het bestuur is er een verdeling gemaakt voor wat betreft het aanspreekpunt vanuit de verschillende commissies. Deze verdeling ziet er als volgt uit:
Voorzitter: Jeugdcommissie, Normen & Waarden-commissie en commissie voetbalzaken
Albert Lagarde: Evenementencommissie
Penningmeester: Sponsorcommissie, Ledenadministratie
Secretaris: Barcommissie, accommodatiecommissie en commissie vrijwilligers
4.We zijn op zoek naar mensen die tijdens de wedstrijden van zondag 1 de kassa bij de intree willen bemannen van 13:15 tot 14:15 uur. Wil jij deze klus voor ons klaren? Het bestuur hoort het graag van je!