Actualiteit

Autowasdag met de C-selectie groot succes

17-04-2014:

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Nadat beide teams hun wedstrijden al vroeg gespeeld en gewonnen hadden, gingen zij met goede moed aan de slag. Op 2 locaties (bij PSV Poortugaal en bij Davo Citroën) werden de nodige auto’s gewassen. Aan het einde van de middag bleek, dat er een totaalbedrag van € 245,- verdiend was. Dit bedrag gaan we gebruiken om met de C-selectie deel te nemen aan Zwolle International Cup, dat gehouden zal worden op 14 en 15 juni.

Namens beide teams willen wij graag een ieder bedanken voor zijn/haar medewerking en inspanning.

Klik
hier voor een aantal foto’s.Seniorteam gezocht voor Overheidstoernooi

16-04-2014:

We hebben een uitnodiging ontvangen voor een 11 tegen 11-toernooi op zondag 25 mei 2014. Dit vindt plaats op het terrein van DRL. Tot de deelnemende teams behoren onder andere teams die gevormd worden door gevangenispersoneel, brandweer- en ambulancepersoneel.
Is er een seniorteam dat op deze dag wil deelnemen aan dit toernooi? De deelname is kosteloos.
Ben je geinteresseerd neem dan zo snel mogelijk contact op met Perry de Snoo (tel. 08807 - 31400) of mail hem (
P.deSnoo@dji.minjus.nl)Zondag-1 vraagt maximale steun

15-04-2014:

Maandag 21 april (2e Paasdag) speelt zondag-1 de wedstrijd van het jaar. In de uitwedstrijd tegen Nieuwkoop MOET de stap gezet worden die behoud van de 1e klasse mogelijk maakt. Dat betekent dat er in ieder geval niet verloren mag worden. Verlies staat dan ook NIET in ons woordenboek. Maandag MOET het dus gaan gebeuren. Het zal duidelijk zijn dat het team dat niet alleen kan. De steun van het Poortugaalse legioen is dan ook zeer gewenst. Iedereen wordt daarom opgeroepen om afspraken of familiebezoeken uit de agenda te schrappen en richting Nieuwkoop af te reizen. Bij promotie wil iedereen erbij zijn, bij de strijd voor handhaving dan ook!!!!
Er rijdt 2e Paasdag een bus voor de selectie en begeleiding. In de bus zijn plaatsen vrij voor supporters die een bijdrage willen leveren aan de toekomstige handhaving. Aanmelding is mogelijk bij Jaap Lodder (06-51786737) en Jeroen van Alphen (06-53129116). De kosten bedragen 10 euro per persoon. Het vertrek is om 11.30 uur sharp. Laat de telefoon rood gloeiend staan. De mannen rekenen erop.Barry Heezen en Bram Ernst winnaar 8e PSV Poortugaal Voetbalquiz

14-04-2014:

Op vrijdagavond 11 april vond de achtste editie van de PSV Poortugaal Voetbalquiz plaats. Na afwezigheid van dit evenement in zowel 2012 als 2013 op onze activiteitenkalender, zaten er nu weer 21 enthousiaste quizkoppels klaar voor een spervuur aan vragen van onze quizmaster Michel van Keulen van Voetbal Visie (zie www.voetbal-visie.nl en @voetbal_visie).
In drie ronden (2 reguliere quizronden en 1 invulronde) werden de deelnemers getest op hun algehele voetbalkennis. Van de naam van het plein in Rotterdam-Zuid waar De Kuip aan ligt tot het land waar AZ-spits Aron Johánsson interlands voor speelt in Ronde 1. En van de laatste tegenstander van FC Groningen in Europa tot de buitenlandse clubs van Patrick Paauwe in Ronde 2. In de Invulronde moesten de deelnemers bijvoorbeelde de ontbrekende selectiespelers van Oranje bij het EK van 2012 aanvullen.
Uiteindelijk plaatsten tien koppels zich voor de finale van nog eens 20 vragen. De finale bleek uiteindelijk ongemeen spannend, waarbij de barragevraag van Michel broodnodig bleek. Tussen de nummers 1 en 9 in de finale zat slechts 9 punten. Uiteindelijk bleek het duo Barry Heezen en Bram Ernst nipt de sterkste. Via de barragevraag bleven zij het duo Maurice Heijboer en Hans Stoop voor. Derde werden Remco Amesz en Marc Zoeter, die weer door de barragevraag het duo Tom Huisman en Joey Kuijten voorbleven. Van dat laatste koppel kan wel gezegd worden dat zij na ronde 1 en 2 de meeste punten hadden verzameld.
Hopelijk komt er volgend jaar weer een nieuwe editie. Uiteraard willen wij Voetbal Visie (Michel van Keulen) graag bedanken voor de organisatie en presentatie van de quiz.

Eindstand (tussen haakjes staan de puntenaantallen in Ronde 1 en 2)
1. Barry Heezen en Bram Ernst - 25 punten - (82)
2. Maurice Heijboer en Hans Stoop - 25 punten - (81)
3. Remco Amesz en Marc Zoeter - 24 punten - (72)
4. Tom Huisman en Joey Kuijten - 24 punten - (87)
5. Jordy Monster en Sven Bekkers - 22 punten - (84)
6. Jeroen Barendregt en Erie van der Zwan - 22 punten - (69)
7. Jimmy Kieneker en Claudio Olivieira - 21 punten - (74)
8. Dave van Driel en Niels Versteege - 21 punten - (63)
9. Stefan Roukema en Arno de Groot - 20 punten - (70)
10. Raymond van Oudenaren en Justin Quint - 16 punten - (74)
------
11. Marcel Franke en Arjan Zeeuw (61)
12. Lesley Verhagen en Rudolf van Esch (60)
13. Peter vd Bree en Mark Kerpel (59)
14. Leen de Bruin en Robbert de Bruin (58)
15. Patrick en Dennis (57)
16. Nico Konijnenburg en Gerold Ketting (53)
17. Geru Vazquez en Erik Fokkema (52)
18. Quyten Deelen en Stevert Verschoor (44)
19. Kevin de Jager en Marvin Bos (42)
20. Ron Prins en Dick Grip(36)
21. Arie van Driel en Peter Kranendonk (31)E2 en MA1 behalen het kampioenschap

13-04-2014:

Na een zinderende wedstrijd tegen buurman Oude Maas E1 heeft ons geel-zwarte E2 het kampioenschap behaald. In een nerveus begin van de wedstrijd nam PSV E2 na een minuut of 10 langzaam de wedstrijd over. Dit resulteerde vlak voor rust in de verdiende 1-0. De ruststand was gunstig, maar er moest nog een helft gespeeld worden. In het begin van de tweede helft kon een schot van Oude Maas niet gekeerd worden door de keepster van PSV. De 1-1 maakte alle toeschouwers nerveus en alles was nog mogelijk. Het gehele team zette alles op alles om een bevrijdend doelpunt te maken. Heel verdiend werden nog 3 prachtige doelpunten gemaakt. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter vielen de spelers en speelster elkaar in de armen en vierden een feestje vanwege het behaalde kampioenschap. De kinderen lieten het verdiende patatje en drankje goed smaken.
De spelers, speelsters en trainers van E2 hebben dit seizoen laten zien, dat zij voor elkaar door het vuur wilden gaan en met regelmatig heel goed voetbal en veel plezier hun wedstrijden konden winnen. Van harte gefeliciteerd met het behaalde Kampioenschap !!!!In de middag was het de beurt aan MA1 om met een overwinning op YVV de Zwervers het kampioenschap veilig te stellen. De spanning, die in de ochtend heerste was, ook hier bij aanvang voelbaar. Het klasse verschil tussen beide opponenten was echter zo groot, dat bij een ruststand van 4-0 de spanning volledig weg was. In de tweede helft werd de score flink uitgebouwd tot een schitterende 9-1.
De Dames en trainers van MA1 hebben een jaar hard gewerkt om deze zeer goede prestatie te kunnen leveren. Al deze inspanningen hebben geleid tot het wel verdiende kampioenschap. Van harte gefeliciteerd.

Vrouwen 1 door in de Voetbalrijnmondcup

11-04-2014:

In een spannende wedstrijd tegen Zuidland wisten onze dames zich woensdagavond te plaatsen voor de halve finale in de Voetbal Rijnmond Cup. In de rust stond er een comfortabele 2-0 voorsprong op het score bord. De tweede helft werd het nog wel spannend omdat ook Zuidland het doel van Poortugaal wist te vinden. Maar met een eindstand van 3-2 wisten de dames de winst veilig te stellen. Op woensdag 21 mei staat de halve finale tegen RVVH op het programma.Zondag-2 met overmacht KAMPIOEN

06-04-2014:

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie heeft het 2e elftal van de zondag het kampioenschap behaald. Zelf wisten ze met 2-1 te winnen in de moeilijke uitwedstrijden bij AGE. Omdat cvv Zwervers zijn meerdere moest erkennen in OVV (2-3) zijn de mannen van Michel van der Linden onbereikbaar geworden voor de andere teams.
Vanaf het begin van de competitie stonden de geelzwarten fier bovenaan. Er is geen week geweest dat de koppositie moest worden afgegeven. In 20 wedstrijden werd 17 keer gewonnen en slechts 2 keer werd een nederlaag geleden. Een prestatie die klinkt als een klok.

Mannen, van harte gefeliciteerd. PSV Poortugaal is trots op jullie.PSV Poortugaal C-selectie op weg naar Zwolle!

29-03-2014:

In het weekend van 14 en 15 juni zal de C-selectie met 2 teams gaan deelnemen aan een internationaal toernooi op het terrein van Be Quick te Zwolle. Deze deelname kost natuurlijk geld en daarom willen de spelers en speelsters in de komende tijd een aantal acties gaan ondernemen.

Bij 1 van deze acties kunnen bedrijven/personen/teams zich tegen een geringe vergoeding op de tribuneposter laten vermelden, die met toestemming van het bestuur op een prominente plaats in de kantine opgehangen wordt. Bedrijven kunnen zich bv laten vermelden middels een visitekaartje, voor personen is er plaats voor een naamsvermelding en als team kan er bv een teamfoto geplaatst worden. Klik
hier voor meer info over de actie. Uw deelname wordt uiteraard bijzonder op prijs gesteld: “Scoor mee en wordt supporter”.

De 2e actie is de Autowasdag. Op 12 april a.s. zullen de spelers en speelsters van de C-selectie auto’s gaan wassen op de parkeerplaats van PSV Poortugaal. Eerst spelen zij hun wedstrijden en vanaf 12.00 uur worden de mouwen opgestroopt om tegen een geringe vergoeding uw auto weer blinkend schoon te maken. Klik hier voor de flyer en het reserveringsformulier. Alvast bedankt voor uw deelname.Informatie Paaskamp 2014

24-03-2014:

Beste ouders van de kinderen die zich hebben ingeschreven voor het 40 ste Paaskamp 2014,
Het is al weer bijna zover en de organisatie is bijna klaar met het regelen van weer een geslaagd Paaskamp. Bij de voorbreiding behoort ook de
brief (klik) waarin u alle informatie aantreft die nodig is voor u en uw kind(eren). Deze brief zal binnenkort ook uitgereikt worden aan uw kind(eren) maar om uit te sluiten dat deze kwijtraakt is deze ook via de website te downloaden.
Indien er nog vragen zijn, kunt u deze altijd stellen aan de organisatie. De ouders van de D-groep maken wij extra attent op het stukje over de fietsen.

de Paaskamp organisatie07-03-2014:

WORLD PORT CUP - ZATERDAG 31 MEI 2014
Locatie: PSV Poortugaal, Albrandswaardseweg 84A, Poortugaal


Heren Voetballiefhebbers,
Tijd om het overbekende, traditiegetrouwe, oergezellige en sportieve toernooi bij PSV Poortugaal aan te kondigen en wel de WORLD PORT CUP!
Onze Rotterdamse haven blijft nog steeds toonaangevend in de wereld als de poort van Europa met 12 miljoen containers en meer dan 440 miljoen ton overgeslagen goederen en zo'n 29.500 scheepsbezoeken in 2013.

Wij gaan verder op de ingeslagen weg met 7 tegen 7 wedstrijden over een half veld. Heel wat scheepvaartbedrijven gerelateerd aan deze grootse haven hebben ons toernooi reeds bezocht en wij hopen opnieuw een beroep op hen te doen via deze uitnodiging zo dicht op de echte WORLD CUP, die op 12 juni zal aftrappen in het prachtige voetbalgekke Brazilië.
Wij hopen opnieuw voor spektakel te kunnen zorgen en hebben de samba gekozen als thema voor dit toernooi. Je hoeft geen Portugees te spreken om bij PSV Poortugaal ook een wereldtoernooi mee te maken.
Gebaseerd op 10 spelers per team zijn er broodjes en fruit tijdens de lunch en een broodje hamburger of saté tijdens de prijsuitreiking. Daarnaast zijn er uiteraard consumptiebonnen, een prachtige accommodatie, velden, sfeer en muziek. Voor 185 euro per team gaan wij er een fraaie dag van maken, waar het nergens aan zal ontbreken.

Doe mee en win de Cup met de grote oren. Mocht je nog andere scheepvaartbedrijven kennen, die eventueel mee zouden kunnen doen, bel dan even, dan stuur ik de uitnodiging door.

met sportieve groeten,
Ruud Bijkerk
06-53104766

De winnaars van vorig jaar: EvergreenInleveren pasfoto's voor spelerspas

27-02-2014:

Van een aantalspelers verloopt nog dit seizoen de spelerspas. Wil je aan het einde van het seizoen niet geconfronteerd worden met de opmerking dat je niet mag spelen? Kijk dan snel of je naam erbij staat? pasfoto's.
Dezelfde opmerking geldt ook voor onze E-pupillen die volgend seizoen in de D-categorie gaan spelen. Voor deze pupillen moet een spelerspas worden aangemaakt. Ook zij (hun ouders of verzorgers natuurlijk) dienen een pasfoto in te leveren bij hun coördinator.Handjes gevraagd voor Koningsdag 2014

12-02-2014:

Op 26 april a.s. worden op het sportcomplex Polder Albrandswaard diverse festiviteiten gehouden in verband met de viering van Koningsdag 2014. Deze festiviteiten worden georganiseerd door het Oranje Comité Albrandswaard en komen in de plaats van de festiviteiten die in voorgaande jaren gehouden werden in de Rhoon en Poortugaal.
PSV Poortugaal verzorgt over de gehele dag de drankvoorziening. Om dit in goed banen te leiden (er wordt een grote bezoekersopkomst verwacht) zijn we op zoek naar hulp (handjes) die gedurende 2 of 3 uur een bijdrage willen leveren. Langer mag natuurlijk ook maar het is uitdrukkelijk de bedoeling dat er voor iedereen voldoende tijd overblijft om op een andere wijze Koningsdag 2014 te vieren. We willen in shifts te werk gaan. Deze zijn als volgt ingedeeld:
09.00-12.00 uur
12.00-14.00 uur
14.00-16.00 uur
16.00-18.00 uur
18.00-20.00 uur
Ben je bereid om in een gezellige omgeving jouw bijdrage te leveren, meld je dan per email aan bij Louise Kleinendorst
kantinepsv@live.nl. Graag hierbij aangeven naar welke shift jouw voorkeur uitgaat. Hiermee proberen we zoveel mogelijk rekening te houden.

WE GAAN ER EEN MOOI KONINGSFEEST VAN MAKENAankondiging belcampagne

03-02-2014:

Beste leden en ouders,

Helaas komt het wel eens voor dat u voor een gesloten kantine komt te staan en dat is iets wat wij van PSV Poortugaal zeer betreuren. Ik wil hiervoor een korte toelichting voor geven waar wij als vereniging mee kampen. Een voetbal vereniging en ook andere verenigingen zijn geheel afhankelijk van vrijwilligers, die de boel draaiende moet houden. Zoals u wellicht gehoord heeft, zijn er een aantal mensen binnen onze vereniging bezig met het vrijwilligersbeleid en het werven van vrijwilligers. Hiervoor wordt er een campagne opgezet en is het de bedoeling, dat een belteam de leden gaan bellen. Dit zal waarschijnlijk eind februari/begin maart gaan plaats vinden.

Op dit moment is er echter op diverse dagen een probleem met de bezetting van de bar en keuken.
Wij willen u dus vragen om, vooruitlopend op de bel campagne, u aan te melden als vrijwilliger voor de kantine/keuken. Als u wilt weten wat dit precies inhoud neem dan even contact op.


Onderstaand enkele voorbeelden van werkzaamheden die gedaan worden door onze vrijwilligers. Dit om al vast over na te denken voor als u gebeld wordt:
Het onderhouden van onze velden en opstallen.
Het schoonmaken van de kleedkamers en kantine.
Het geven van trainingen en het leiden van een team.
Het vervoeren van speler/sters naar wedstrijden toe.
Het organiseren en in goede banen leiden van wedstrijden.
Het organiseren van evenementen zoals wildwinterkermis, paaskamp, toernooien en andere evenementen.
Het verzorgen dat de mensen iets kunnen drinken en eten.
Het besturen van een vereniging.

Dit zijn zomaar activiteiten die allemaal door vrijwilligers worden gedaan om u of uw kinderen te kunnen laten voetballen bij onze vereniging. U kunt dus zien dat deze mensen zeer belangrijk zijn voor ons allemaal en we willen niet dat deze mensen er mee stoppen, omdat de werkdruk steeds groter wordt (alles op hun nek terecht komt). Daarom willen we u vragen om zich aan te melden als vrijwilliger. U kunt zelf aan geven welke tijdstippen u beschikbaar bent en wat u graag zou willen doen. Elk uurtje dat u ons kunt helpen is meegenomen dus schroom niet en neem contact op Silvia Reek , tel: 06-53196173 email:
fam.reek@online.nl

Al vast bedankt voor uw medewerking.
Het bestuur.Sponsort u een paaskampgroep?

29-01-2014:

Voor ons aanstaande paaskamp hebben wij het idee om de groepjes nu eens niet een voetbalploeg te laten zijn, maar deze te laten sponsoren door bedrijven en particulieren. Een F-groep heet dan bijvoorbeeld "intratuin" in plaats van "Feyenoord" wat voorheen gebuikelijk was. Naast het sponsoren van een groepje is er ook een mogelijkheid om de wandelpuzzeltocht uw naam te geven (bv. Intratuin wandelpuzzeltocht).
De kosten voor het sponsoren van een groep of onderdeel bedraagt €50,00.
Vind u dit een leuk idee, maar wilt u op een andere manier uw steentje bijdrage aan het kamp (natura), dan kan dat uiteraard ook en krijgt een groepje of onderdeel ook uw naam.
Voor uw sponsoring krijgt u naast de naamgeving van groepje of onderdeel ook een vermelding in het verslag aan het einde van het kamp, welke aan de deelnemers wordt uitgedeeld en ook op de website is terug te vinden. Ook krijgt u een uitnodiging voor de foto/eetavond welke meestal een week na het kamp gehouden wordt.

Aanmelden kan via één van de kamporganisatoren (Ton Ketting, Vincent Dorpmans, Petra Hofma, Jan Gideonse, Vivian van de Ham, Richard Dirven) of stuur een mail naar
Vincent Dorpmans.