Actualiteit

Looptraining bij PSV Poortugaal

31-08-2014:

Jesse Caron zal elf looptrainingen geven aan C selectie (C1 en C2) elftallen van PSV Poortugaal. Hiermee zal hij deze voetballers functioneel sneller maken. Er zal op dinsdagavond in thema's getraind worden op flexibiliteit, stabiliteit, functionele kracht, coördinatie, reactiviteit, explosiviteit en wendbaarheid. De eerste training (dinsdag 2 september om 18:45) zal een clinic zijn voor alle trainers (met A1 als oefengroep) om hen de betreffende oefeningen aan te leren én te ervaren zodat zij deze ook in hun warming-up kunnen verwerken.
Met deze looptraining probeert PSV Poortugaal de motoriek van de spelers te verbeteren, waardoor het bewegen (lopen) gemakkelijker en sneller gaat. Dit fysieke aspect is en wordt steeds belangrijker in de voetbalsport. Iedere trainer of belangstellende is uitgenodigd om aanstaande dinsdag de clinic te bezoeken (vanwege het ervaringsgedeelte is sportieve kleding noodzakelijk).

Voor informatie over loopscholing, coördinatie, kracht en stabiliteit kunt u terecht op de website van Jesse Caron ( http://www.jessecaron.com ).

Richard Dirven
HoofdjeugdopleidingSpelers A2 en B2

30-08-2014:

Vanwege vele verzoeken publiceren wij vandaag de nog ontbrekende "voorlopige" spelerslijsten van A2 en B2. Klik hier voor dit overzicht.Van de bestuurstafel

30-08-2014:

In de bestuursvergadering van 25 augustus zijn de volgende afspraken gemaakt:

Herhaling van een oude afspraak
Boetes van de KNVB, zoals rode en gele kaarten maar ook boetes van een team, zoals bij het niet komen opdagen voor een wedstrijd, zullen verhaald worden op de speler/speelster/team.  Deze boetes dienen binnen 2 weken voldaan te worden. Bij geen tijdige betaling wordt de spelerspas verwijderd totdat de boete is voldaan.
Contributies
Contributie dienen op tijd betaald te zijn. Zorg dus tijdig voor voldoende saldo voor de automatische incasso die begin september geïnd zal worden. Indien er niet betaald is, wordt de spelerspas verwijderd en kan er niet gespeeld tot dat de betaling is ontvangen.
Vandalisme
Helaas wordt ons complex, waaronder de tribune, vaak door jeugd gebruikt als hangplek en vinden er veel vernielingen plaats. Ook wordt er veel rommel achtergelaten. Helaas heeft het aanspreken van de jeugd geen nut, dus is er via de gemeente steun gevraagd om dit probleem op te lossen. Er vinden extra conroles door politie en wijkpreventie plaats. Tevens zijn er op de tribune toegangshekken geplaatst om de toegang te bemoeilijken.
De tribune heeft nu een grote opknapbeurt nodig. Alle hulp daarbij is welkom. Dus heb je een uurtje over kom dan graffiti verwijderen, schilderen of repareren.
Wedstrijdsecretaris
Onze vereniging is nog steeds op zoek naar twee wedstrijdsecretarissen om de wedstrijden van de senioren van zaterdag en zondag in goede banen te leiden. Heb je belangstelling? Neem dan voor meer informatie contact op met een van de voetbalmanagers.    Jaap Lodder 06-51786737 - Rick Keereweer 06-622507473
Parkeren
Parkeren naast de werkplaats is niet toegestaan ivm eventuele calamiteiten. Laden en lossen is toegestaan maar daarna moet de auto op de parkeerplaats gezet worden.Bewaarnummer 2014-2015 op de website

29-08-2014:

De afgelopen seizoenen hebben de jeugdleden allemaal een bewaarnummer in de bus gekregen met informatie over de vereniging. In het digitale tijdperk hebben wij besloten om dit seizoen het bewaarnummer via de website te publiceren (downloaden).
Klik
hier voor het bewaarnummer 2014-2015.Landelijk Voetbal Talenten Toernooi (VTT) voor D1

29-08-2014:

Aanstaande zondag wordt op het sportpark van DRL in Rotterdam het Voetbal Talenten Toernooi (VTT) gehouden. F / E / D / MD pupillen / MC junioren teams uit KNVB district West I / West II / Oost / Zuid II spelen dan om het districtskampioenschap en NK tickets zijn er voor de kampioen en vice-kampioen (nummer 2). Ook de nummer 3, de sportiviteitskampioen en de schaduwkampioen maken kans op plaatsing voor het NK. Het VTT is een toernooi dat zich extra richt op kernwaarden zoals Gezonde Voeding en Sportiviteit en Teamgeest.

Tijdens het VTT zal de Gezonde Voetbalkantine actief zijn. Door gezondere voeding in de kantine worden de pupillen en junioren van voetballend Nederland beter gestimuleerd in de ontwikkeling van hun voetbaltechnische- en algemene talenten. De organiserende gastheer geeft hier invulling aan door het frituurvet uit te zetten, prik- en suikerdranken op te bergen en gezondere snacks en eten aan te bieden aan de kinderen, begeleiders, ouders en publiek.

De openingsceremonie van het Voetbal Talenten Toernooi start om 09.30 uur waarbij alle teams aan elkaar worden gepresenteerd en het toernooi wordt geopend met ons volkslied het Wilhelmus. De teams strijden in hun poule-wedstrijden voor een plaats in de kwartfinales van het kampioenschap in de middag. Zij die dat niet redden spelen vanaf de kwartfinales in de middag om het schaduwkampioenschap. Tijdens alle wedstrijden ontvangen de teams sportiviteitspunten: het team met de meeste punten zal aan het einde van het toernooi tijdens de eindceremonie tot sportiviteitskampioen worden bekroond.

U bent als supporter van ons team van harte welkom op het Voetbal Talenten Toernooi. De entree is vrij.
Klik
hier voor het programma.Vooraankondiging Grote Clubactie

25-08-2014:

Zaterdag 13 september gaat de Grote Clubactie weer van start.
De bedoeling is dat de jongste jeugd (F, E en D) met lotenboekjes op pad gaan, en de oudere leden kunnen de loten online kopen via de website. Hiervoor komt er een link op de website te staan, waarmee U naar de actiepagina wordt geleid.
De loten boekjes worden in de week voor zaterdag 13 september uit gedeeld. Dit jaar gaan we de beste lotenverkopers extra in het zonnetje zetten, door de bedragen die ze ermee kunnen verdienen flink te verhogen. Via horloge.com wordt een extra pakket aan prijzen beschikbaar gesteld. De beste 5 lotenverkopers van PSV Poortugaal gaan bovendien beloond worden met waardecheques, die je kunt besteden in de fanshop van PSV Poortugaal. De hoogte van de cheques bedragen in volgorde van hoog naar laag: 250, 150, 100, 50 en 25 euro.
Ik hoop op een zeer goed resultaat en super enthousiaste lotenverkopers.

Groeten
Rick KeereweerSpelregelbewijs voor 2e jaars B-spelers

11-08-2014:

Mag je direct uit een aftrap (bal maar één keer raken) scoren? (Ja dus)
Kan je buitenspel staan bij een doelschop ? (Nee dus)
Wanneer kan de scheidsrechter jou een gele of rode kaart geven ?
De KNVB stelt het komend seizoen het behalen van een "spelregelbewijs" verplicht voor alle tweedejaars B-spelers. Dat zijn dus alle spelers, zowel meisjes als jongens, die in 1998 zijn geboren.
Wij verwachten dat in de volgende jaren de verplichting naar andere categorieën spelers zal worden uitgebreid. Het is dus ook voor andere spelers nuttig om hier aandachtig kennis van te nemen.

Het behalen van het spelregelbewijs gaat in 5 stappen.
Ten eerste ga jij jezelf voorbereiden via de website
www.voetbalmasterz.nl. Je kan daar voor 20 verschillende soorten spelsituaties de regels nalezen en oefenvragen maken.
Ten tweede: Wanneer jij denkt voldoende voorbereid te zijn, vraag je aan de club om jou een activeringscode te geven.
Ten derde: Met de activeringscode meldt jij je aan op de website www.voetbalmasterz.nl en activeer je jouw account.
Ten vierde: Je doorloopt eerst de 5 oefenstadia. Nadat je deze allen succesvol hebt afgerond;
Ten vijfde: Voer je de eindtoets uit. Natuurlijk zorg je dat je in één keer slaagt. Maar je mag het (op dit moment twee keer) herkansen.

De club kan de voortgang van de spelers volgen. Wij hebben gezorgd dat wij nu al activeringscodes kunnen uitgeven. Jij kan dus de periode zonder voetbal (en ook zonder school) gebruiken om je volledig op de spelregels te concentreren.
Begin volgend seizoen zullen wij een bijeenkomst organiseren om alles nog eens op een rijtje te zetten. Vragen hierover of het aanvragen van een activeringscode kan je stellen via secretaris-abjeugd@psvpoortugaal.nl of via psv-abcoordinator@live.nl.

Veel succes.Aanvang jeugdtrainingen seizoen 2014/2015 en trainingsschema

26-07-2014:

De eerste trainingen voor het nieuwe seizoen zullen plaatsvinden volgens onderstaand schema:

A1dinsdag 12 augustus 19:00
B1maandag 25 augustus 19:00
C-selectiemaandag 11 augustus 19:00
D1zaterdag 23 augustus 10:00
D2zaterdag 23 augustus 10:00
E1/E2dinsdag 26 augustus 18:00
E3/E4dinsdag 2 september 18:00
F1/F2dinsdag 2 september 18:00
Overige jeugdteamsvanaf maandag 1 september
volgens trainingsschema

Klik hier voor het volledige trainingsschema.Standaardteams starten competitie met een uitwedstrijd

18-07-2014:

De KNVB heeft op 18 mei het speelschema en de nummering van de alle teams bekend gemaakt. Zaterdag-1 start op 6 september met een uitwedstrijd tegen Excelsior R. Het vlaggenschip van de zondag gaat een dag later op bezoek bij cvv Zwervers. Beide teams starten dus met een interessante tegenstander.
Binnenkort zal de indeling van alle Poortugaal teams bekend worden gemaakt via de website. Kan je hierop niet wachten? Ga dan naar de
KNVB-site.Albrandswaardtoernooi - 12 en 16 augustus 2014

18-07-2014:

In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen wordt al weer een aantal jaren het Albrandswaardtoernooi gespeeld. Daarin komen de eerste elftallen van de clubs uit Poortugaal en Rhoon tegen elkaar uit. Naast de eer is er ook een mooie prijs te winnen, namelijk de Wout Dijkhuizen bokaal.
Op dinsdag 12 augustus as. wordt op het complex van vv Rhoon in poules gestreden. De nummers een, twee en drie uit de poules spelen op zaterdag 16 augustus bij Oude Maas tegen elkaar de finales. Tijdens de loting die op zaterdag 4 januari jl. heeft plaatsgevonden, is de volgende poule-indeling tevoorschijn gekomen:
Poule A: v.v.Rhoon, Oude Maas en WCR (za)
Poule B: WCR (zo), PSV Poortugaal (za) en PSV Poortugaal (zo)

ProgrammaboekjeWK-pool PSVPoortugaal: En de winnaar is ...

14-07-2014:

Het WK zit er weer op en Nederland heeft een zeer verdienstelijke 3e plaats gehaald. Wie had dit 2 maanden geleden gedacht? Je zou toch wel een rasoptimist geweest moeten zijn om dit te voorspellen. Toch waren er mensen die een zodanige glazen bol hadden dat zij dit aan zagen komen. Jordi Dirven was/is er zo één. Met name in de knockout-fase voerde hij lange tijd de ranglijst aan van de PSV Poortugaal WK-pool. Ook na de halve finales had hij het beste zicht op de eeuwige roem. Het mocht echter voor hem niet zo zijn. Nu de kruitdampen zijn opgetrokken kunnen we vaststellen dat Jordi een mooie 2e plaats heeft gehaald. Winnaar is "MikeBoy" geworden. Waar die vandaan gekomen is, is volstrekt onduidelijk. Het heeft er alle schijn van dat de FIFA ook in dit geval de uitslag heeft willen beïnvloeden. In de afgelopen weken was hij namelijk geen moment in beeld om de poule te winnen, maar opeens is hij er. Met 755 punten is hij niet alleen eerste in de PSV Poortugaal-poule, maar tevens bezet hij de 30e plaats in het over-all klassement van alle deelnemers (meer dan 24.000 deelnemers). Een prachtig resultaat.
Hoe het ook zij, MikeBoy is de winnaar van de PSV Poortugaal-poule. Van harte gefeliciteerd. De eeuwige roem is voor jou.Johan Wouters keeperstrainer zaterdagselectie

04-07-2014:

Johan Wouters is terug op het oude nest. Johan zal in het seizoen 2014-2015 de training van de zaterdagkeepers op zich nemen. Tevens wordt hij assistent van Gilbert de Wildt.
Met de komst van Johan is de begeleidingsstaf voor de zaterdagselectie compleet.